Corruptus

“La dona del cessar no solament ha de ser honrada, a més ha de semblar-ho”.

Això es el correcte.

Però la crua realitat és que “la dona del cessar no necessita ser honrada, solament ha de semblar-ho”.

Aquesta dita es el que ha guiat la conducta de la totalitat dels polítics del nostre país. Permetem que els nostres gestors representin el seu paper de salvaguardes de la ciutadania a pesar que ningú creu malgrat això que l’honestedat i la política comparteixin pis. Durant anys els ciutadans hem viscut en un estat feudal que gens ha d’envejar al de l’edat mitjana. Cada vegada mes, la voracitat dels senyors feudals que avui cridem polítics, saquegen les collites de la classe treballadora a través dels impostos que augmenten a mesura que augmenta aquesta voracitat.

Però que passa quan aquests senyors s’adonen que no necessiten semblar decents, i decideixen que és incomodo representar un paper que limita la seva veritable activitat –enriquir-se–, i comença una marató de “ximple l’ultim”. Es lleven les caretes d’honorables i deixen veure clarament els seus rostres de corruptes.

Des del mes “nano” dels regidors fins al gendre del rei passant per: ministres, alcaldes, senadors, diputats, tota una casta de banquers famolencs, amb la complicitat dels mitjans, que els justifiquen i els protegeixen amb el seu mantell de desinformació, i amb una justícia sotmesa al seu poder, legislen i jutgen,  condemnant, als ciutadans a la misèria ja sigui a través dels impostos abusius les hipoteques, i els embargaments  empenyent-los a la desesperació i sovint al suïcidi.

La nostra part de culpa radica en el fet que acceptem aquesta situació com a normal, i seguim triant als nostres botxins.

Aquests politics corruptes confonen als necis, que s’obstinen a creure que no tots ho són.

Uns altres els justifiquen amb el vell tòpic de “el poder corromp”. Encara que jo personalment sóc dels que creuen que en política solament els corruptes aconsegueixen el poder. Els decents es queden pel camí.

Vicens Forner.

Anuncios

~ por vforner en enero 13, 2013.

Una respuesta to “Corruptus”

  1. Vicenc estic amb tu, no podrias haber redactat el texte i contigut millor.
    Una abracada.
    Agusti CNB

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: